Opvouwbare Scootmobiel

Een opvouwbare scootmobiel is compact, wendbaar en licht in gewicht. Een ideaal vervoersmiddel dus voor wie moeite heeft met lopen en wandelen. U bent niet meer afhankelijk van andere mensen om dingen buitenshuis te ondernemen. Met een opvouwbare scootmobiel krijgt u als het ware een stuk onafhankelijkheid terug.

Opvouwbare Scootmobiel

Voor veel (oudere) mensen die hun hele leven onafhankelijk waren, is het moeilijk om anderen om hulp te vragen. U wilt per slot van rekening uw eigen boodschappen doen, maar dat is lastig als u slecht ter been bent.

En dit is wat de opvouwbare scootmobiel zo geweldig maakt. Handig, compact en eenvoudig in gebruik.

 
Voor veel mensen is een opvouwbare scootmobiel het ideale reis hulpmiddel, deze scooters zijn namelijk draagbaar en eenvoudig mee te nemen op reis en vakantie.

Omdat ze opvouwbaar zijn nemen ze weinig ruimte in beslag in de kofferbak van uw auto. De grote wendbaarheid van een inklapbare scootmobiel maakt het tot een ideaal voertuig voor het bezoeken van musea en bezienswaardigheden.

 

 

Modellen keuze

opvouwbare scootmobielEr is veel keuze in modellen en merken. Er zijn modellen met 3 of 4 wielen en er zijn er zelfs modellen voor zwaar gebruik. Een opvouwbare scootmobiel is een goede allround scooter die u prima kunt gebruiken wanneer u naar buiten gaat, maar ook in uw eigen huis.

Het grootste voordeel van een opvouwbare scootmobiel is zijn flexibiliteit. De meeste opvouwbare scootmobielen zijn vrij licht, waardoor het gemakkelijk wordt om de scootmobiel in de achterbak van uw auto te laden.

Veel modellen zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk in gedeeltes te demonteren zijn, waardoor het vervoer en opslag nog gemakkelijker is. Het demonteren en monteren van een inklapbare scootmobiel gaat heel gemakkelijk.

Ondanks dat opvouwbare scootmobielen kleiner zijn, zijn sommige modellen sterk genoeg om tot wel 135 kilo te dragen. Op die manier kunt u noodzakelijke medische apparatuur meenemen, evenals accessoires als u die nodig heeft. De scootmobiel (huur) prijzen voor dit type modellen zijn redelijk, prijsindicaties zijn hier te vinden. De exacte prijs zal vooral afhangen van het merk en de extra opties die u kiest.

Voordelen opvouwbare scootmobiel

Vrijheid terug met opvouwbare scootmobielen, deze scooters zijn perfect voor gebruik binnen en buitenhuis. Normale (standaard) scootmobielen zijn vaak te groot om binnenshuis te gebruiken.

  • Omdat opvouwbare scootmobielen kleiner zijn, betekenen ze een goede optie voor binnen gebruik. Met dit kleinere inklapbare type is het makkelijker om in huis te manoeuvreren.
  • Wanneer u de scootmobiel opvouwt, wordt het een heel handig pakketje dat niet veel ruimte inneemt.
  • Voor gebruik buitenshuis zijn opvouwbare scootmobielen perfect om mee te nemen in de auto of bus. Ze zijn erg gemakkelijk in te klappen en vervolgens in de achterbak van uw auto te leggen.

Nadelen inklapbare scootmobiel

scootmobiel opvouwbaarOpvouwbare scootmobielen zijn niet praktisch in (ruig) terrein. Alle voordelen, zoals lichtgewicht, klein en opvouwbaar, worden echter nadelen als u over ruig terrein of lange afstanden wilt rijden. Dit betekent dat u goed moet nadenken over de manier waarop u uw inklapbare scootmobiel gaat gebruiken en  uw keuze hierop aanpassen.

Een groter model kan niet opgevouwen worden, maar heeft wel meer kracht, grotere batterijen en is ook in staat om ruig terrein te weerstaan. Ze zijn ook sneller, groter en zwaarder, dus het duurt soms wat langer om er aan gewend te raken en misschien is er wat meer tijd nodig om er goed mee te kunnen rijden.

Een scootmobiel is een godsgeschenk als u moeite heeft met uw mobiliteit. Wanneer simpele dingen, zoals naar het winkelcentrum gaan of een kleine wandeling in uw buurt maken, moeilijk zijn geworden. Met een scootmobiel is er geen reden meer om thuis te blijven, het kan u uw vrijheid terug geven om te gaan en staan waar en wanneer u wilt. Een scootmobiel is een goede optie om weer een actief leven te hebben. Zorg wel voor een goede verzekering, per slot van rekening kost een opvouwbare scootmobiel veel geld.

Conclusie:

Een opvouwbare scootmobiel is gemakkelijk te bedienen, ze zijn veilig en eenvoudig om mee op reis te nemen. Ze zorgen ervoor dat u weer volledig onafhankelijk wordt, en weer deel kunt nemen aan het dagelijkse leven.