Scootmobiel huren

Een scootmobiel huren voor een kortere periode kan o.a. bij uw thuiszorgwinkel. U kunt daar hulpmiddelen huren en soms ook lenen.

U kunt er natuurlijk voor kiezen zelf een (tweedehands) scootmobiel aan te schaffen, maar voor een kortere periode is huren vaak een betere en goedkopere oplossing.

Scootmobiel huren

Wanneer u door een ongeval of operatie voor een kortere periode niet of minder mobiel bent zult u niet snel overgaan tot het zelf kopen van een scootmobiel. Een scootmobiel huren is dan een prima beslissing om deze lastige periode te overbruggen, zodat u niet (steeds) afhankelijk bent van anderen.

Op steeds meer vakantiebestemmingen kunt u tegenwoordig ter plaatse een scootmobiel huren. De perfecte oplossing voor mensen die minder mobiel zijn en zich zo zonder problemen op hun vakantiebestemming kunnen verplaatsen.

Scootmobiel huren bij kortdurend gebruik
Ervaar het gemak van een scootmobiel huren door gebruik te maken van de mogelijkheden bij uw thuiszorgwinkel. Medipoint, een van de grootste organisaties van thuiszorgwinkels, kent op dit gebied 1–2-3 Scootmobiel. Zo heeft u altijd en voordelig een scootmobiel wanneer het u uitkomt.

U kunt terecht in één van de winkels voor meer informatie en een intakegesprek om direct een passende scootmobiel te selecteren, maar kunt ook op hun website een formulier invullen, waarop zij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Altijd een persoonlijke instructie voor veilig gebruik
U ontvangt bij Medipoint een goede instructie voor een veilig gebruik van de scootmobiel. Daarnaast bieden zij u de mogelijkheid van een rijles aan. De rijles duurt 30 minuten en kost €50,-.

Levering bij u thuis
De scootmobiel kan bij u thuis worden afgeleverd en wanneer u de scootmobiel niet meer gebruikt ook weer worden opgehaald. In overleg met u wordt een afspraak gemaakt op een moment dat voor u uitkomt. Eventueel kunt u de scootmobiel ook ophalen bij een winkel bij u in de buurt.

Wat kost een scootmobiel huren?

Scootmobiel hurenBij Medipoint hanteren ze de volgende tarieven voor een scootmobiel huren:

Opvouwbare scootmobiel – €1,99 per dag
Deze scootmobielen zijn eenvoudig te demonteren. Zo kunt u ze gemakkelijk meenemen in de kofferbak van de auto.

De scootmobiel is geschikt voor binnenshuis, overdekt winkelcentrum of instelling. Deze scootmobiel is ongeschikt voor het gebruik buiten.

Eenvoudige scootmobiel – €2,99 per dag
Deze scootmobielen zijn ideaal wanneer u regelmatig een dag op stap gaat. Maximum snelheid 12 km/uur.

Scootmobiel (groot model) – €3,99 per dag
Een handig hulpmiddel wanneer u langere afstanden moet overbruggen, en slecht ter been bent. Maximum snelheid 15 km/uur.

– De minimale huurperiode is 4 weken
– Bezorg- en ophaalkosten bedragen samen € 50,- (€ 25,- per actie)

Scootmobiel huren op vakantie

Scootmobiel huren BenidormTijdens de koude wintermaanden in Nederland besluiten steeds meer senioren in een warm oord te overwinteren. Velen zijn echter niet meer zo mobiel. Als u gebruik maakt van een scootmobiel kunt u deze soms meenemen in het vliegtuig.

De meeste vluchtaanbieders nemen een scootmobiel mee, hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. De scootmobiel moet binnen de gestelde maximale afmetingen blijven en er wordt vaak maar één scootmobiel per vlucht vervoerd. Informeer naar de mogelijkheden voordat u uw tickets of reis boekt.
Zoals reeds vermeld kunt u echter op steeds meer vakantiebestemmingen een scootmobiel huren. Met name op bestemmingen waar veel ouderen komen wordt de mogelijkheid geboden ter plaatse een scootmobiel te huren.

Zo hoeft u zich geen zorgen te maken of uw scootmobiel mee kan in het vliegtuig en heeft u toch de zekerheid van een onbezorgde vakantie.

Benidorm is in dit geval een van de meest aansprekende voorbeelden. Bij Easy Hire Discount Mobility, de grootste verhuurder van scootmobielen aan de Costa Blanca, kunt u een scootmobiel huren voor elke gewenste periode.

Per dag, per week of zelfs per maand. Zo bent u niet afhankelijk van andere mensen en kunt u zonder problemen deelnemen aan uitjes en sociale gebeurtenissen.

Scootmobiel 2 personenU heeft de keuze uit verschillende modellen, afhankelijk van uw eigen behoeften. U kunt kiezen voor een eenvoudige opvouwbare scootmobiel, een kleine lichtgewicht waarmee u zonder problemen gebruik kunt maken van ieder lift, een iets zwaardere scooter voor langere afstanden, extra stevige modellen voor zwaargewichten tot zelfs een limo-scooter voor 2 personen, wanneer u niet zelf kunt of wilt sturen.

Al voor ongeveer €40,- per week kunt u gebruik maken van een scootmobiel op uw vakantie.